Előfizetői tartalom

Bankcsőd: mekkora a baj a bitcoinnál? Bedől a kártyavár?

Portfolio
Kevesebb mint egy hét alatt csődölt be a kriptopiaci finanszírozás két rendkívül fontos szereplője, valamint a technológiai fókuszú startupok egyik legnagyobb hitelező bankja. Az események felpörgését látva közbelépett az amerikai szövetségi kormány hogy fedezetet nyújtson a bankok betéteseinek, ennek hatására nagyot emelkedtek a kriptovaluta-jegyzések tegnap. De mégis mi folyik itt, lehet beszélni rendszerszintű problémákról? Mit jelent a három hitelintézet bukása a kriptopiac számára? Mi lesz így a bitcoinnal?

Mi történik? A kriptoipar egyik legfontosabb hitelezőjének számító Silvergate Capital szerdán közölte, hogy leállítja működését és felszámolja a bankot. Ezt követően a technológiai szektorban tevékenykedő startupokra specializálódott Silicon Valley Bank összeomlott pénteken, történt mindez úgy, hogy a betétesek több mint 42 milliárd dollárt vontak ki a bankból, miután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés