Előfizetői tartalom

Ez már brutális, valósággal bezuhant az OTP

Portfolio
Bár korábban még úgy tűnhetett, hogy nem lesz olyan durva az amerikai SVB bank bedőlése okán a tőzsdékre nehezedő nyomás, nemrég azonban nagyon csúnya esés alakult ki az európai tőzsdéken, természetesen elsősorban a bankpapírokat ütik a befektetők. Nap közben a magyar tőzsde egész jól tartotta magát, de délutánra látványosan elengedték az OTP-t, meredeken beszakadt a nagybank részvényárfolyama, kiugró forgalom mellett szabadulnak a kitettségtől a befektetők.

Bár sokáig egész jól tartották magukat a vezető európai részvényindexek, a koradélutáni órákra azonban megérkezett a látványos lefordulás, ez alól a magyar tőzsde sem volt kivétel, sőt: a BUX index jelenleg 6,9 százalékos mínuszban van, ennél nagyobb napon belüli esést nem sok esetben regisztráltak a hazai börzénél. A jelenlegi szinten utoljára tavaly októberben járt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés