Előfizetői tartalom

Bezuhant a földgáz ára

Portfolio
Az elmúlt hónapok trendjébe illeszkedve tovább esik a földgáz ára a holland gáztőzsdén. Pénteken még a francia atomerőmű-termelési aggályok miatt meredeken emelkedett a kurzus, ezt a felpattanást azonban már szinte le is dolgozta a gázár, a ma és tegnap látott esés többek között a Silicon Valley Bank összeomlása miatt megnövekedett rendszerkockázatok hatásának tudható be.

A Silicon Valley Bank összeomlása komoly turbulenciát okozott a világ részvénypiacain, az eleinte kedvezőtlen hangulat átragadt a kötvénypiacokra is, de az energiahordozók árait is lerántották a megnövekedett kockázatok hatására. Az olajár esése mellett jelentősen beszakadt ma az európai földgáz ára a holland TTF gáztőzsdén, a 9,8 százalékos zuhanást követően már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés