Előfizetői tartalom

Nincs megállás: százmilliárdokat tesznek a magyarok ebbe a kötvénybefektetésbe

Portfolio
Folytatódik a kötvényalapok menetelése, csak februárban újabb 216 milliárdnyi friss tőkét tettek ide a magyarok. A legnépszerűbbek a rövid kötvényalapok, de ezen belül vonzóak az euróövezeti befektetésekkel bíró alapok is. A friss adatok szerint a hazai befektetési alapok egyre közelebb kerülnek a 10 ezer milliárdos kezelt vagyonhoz, miközben a kötvényalapok vagyona már átlépte a 3000 milliárdos szintet.

9800 milliárdos kezelt vagyon

Folytatódik a vagyonemelkedés a befektetési alapok piacán, a BAMOSZ friss statisztikái szerint a múlt hónapban meghaladta a 9800 milliárd forintot a kezelt vagyon mértéke, ami egy hónap alatt 2,4%-os vagyonbővülésnek felel meg. Ez ismét új csúcsot jelent a kezelt vagyonban, és egyre közelít a 10 ezermilliárdos szint.

A vagyonnövekedést februárban elsősorban a beáramló friss pénzek hajtották, az adatok szerint

közel 230 milliárd forintnyi friss pénz jött befektetési alapokba múlt hónapban, míg árfolyamnyereségről nem nagyon beszélhetünk.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés