Előfizetői tartalom

Rég nem látott szintre zuhant az olaj ára

Portfolio
Egyre nagyobb a bizonytalanság a tőzsdéken a SVB-csőd miatt, tegnap széleskörű esést láthattunk elsősorban az európai tőzsdéken, a részvénypiacokon egyre felerősödő pánik mellett az olajárak is beszakadtak. Az elmúlt napok esése után a globális benchmarknak számító Brent és WTI típusú kőolaj hordónkénti ára jóval az orosz-ukrán háború kitörése előtti szintek alá esett vissza. A legfrissebb adatok szerint a készletszintek rendkívül magasan állnak az Egyesült Államokban, miközben az alapvetően nem olajhiányos környezetben a Biden-kormányzat jóváhagyott egy hatalmas alaszkai fúrási projektet, aminek következtében további kínálat érkezhet a piacra, ez szintén lejjebb nyomhatja az olajárat.

A Silicon Valley Bank csődje miatt ismét a befektetők látóterébe került a recesszió rémképe, ami együtt jár az olaj iránti kereslet várható visszaesésével. Ez meglátszik a mögöttünk álló napok árfolyamalakulásában is, a Brent típusú olaj ára ugyanis a múlt pénteki állapotokhoz képest több mint 11 százalékot zuhant, ezzel átszakítva a 76 dollár körüli fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés