FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Bréking: itt a mérföldkő a Molnál, érkezik az azeri kőolaj!

Portfolio
Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezett a Mol-csoporthoz az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos. A 90 000 tonna kőolaj a Seavelvet tartályhajón érkezett a törökországi Ceyhan kikötőjéből a horvátországi Omisaljba, ahonnan aztán az Adria vezetéken keresztül a szlovákiai Slovnaft Finomítóba kerül. Az Azeri Light Mol finomítóiba történő szállítása és finomítása lehetővé teszi, hogy a vállalatcsoport megvalósítsa értékláncának teljes integrációját a kitermeléstől az értékesítésig, olvasható a társaság közleményében.

Úton van a Mol-csoport tulajdonában is lévő azerbajdzsáni Azeri-Chirag-Gunashli olajmezőn kitermelt kőolajszállítmány a pozsonyi Slovnaft finomítóba, olvasható a társaság közleményében. A Seavelvet tartályhajó a törökországi Ceyhan kikötőjéből a horvátországi Omisaljba juttatta el a 90 000 tonnányi kőolaj szállítmányt, amely utána az Adria-csővezetéken kerül Pozsonyba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés