Előfizetői tartalom

Szétverték a bankrészvényeket - Itt az ideje beszállni?

Portfolio
Izgalmas heteken vagyunk túl a tőzsdéken, hiszen a bankcsődök jelentős hangulatromlást hoztak a piacon, mielőtt ezen a héten enyhül volna az eladói nyomás. A bankrendszer sérülékenységével kapcsolatos aggályok miatt a befektetők gyakorlatilag válogatás nélkül adták el bankrészvényeket, és ugyan már megérkezett felpattanás, mégis a legtöbb bankpapír árfolyama jóval lejjebb van, mint az SVB bedőlése előtt. Persze nem kockázatmentes egy az ilyen zavaros vízben halászni, de cserébe a hozamok is vonzónak tűnnek. A MarketWatch összeállított egy részvényszűrést, amelyben az amerikai tőzsdéken jegyzett bankrészvényeket veszik górcső alá az alapján, hogy mekkora potenciál lehet bennük.

Szétverték a bankrészvényeket

A bankszektorban kialakult turbulenciák március 8-ig vezethetők vissza, amikor az SVB Financial Group bejelentette, hogy a közel 2 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el, mivel értékpapírokat kellett értékesítenie, hogy ki tudja elégíteni a betétesek tőkekivonási igényeit.

Az események ezután gyorsan követték egymást, melynek eredményeként március 7. és március 21. között 20,5 százalékot zuhant a KBW Nasdaq Bank Index.

kbw bankindex

Ebben az időszakban az index két komponensét, a Signature Bankot és a SVB-t az állami szabályozó hatóságok bezárták. Most pedig a szabályozó hatóságok és egy bankcsoport, élén a JP Morgannel próbálnak alkut kötni a San Franciscó-i First Republic Bank megmentésére.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái