Előfizetői tartalom

Ezt ki lehet rakni az ablakba: brutálisan jó évet zárt a PannErgy

2022-ben jelentősen megváltoztak az energiapiaci körülmények, mind világszinten, mind Magyarországon. A radikálisan megnövekedett szénhidrogén árak és ellátás bizonytalanság, továbbá a jelentős széndioxid kibocsátási kvóta költségek következtében a geotermikus energia versenyképessége tovább növekedett, ebből pedig olyan vállalatok tudtak jelentősen profitálni, mint például a PannErgy. Most közzétette a társaság a legfrissebb, teljes évre vonatkozó gyorsjelentését, amiben a fentiek ismeretében nem meglepő módon rekordévről tudott beszámolni a társaság a fontosabb sorokon.

Rekord év lett a tavalyi

Az időjárási és kapacitási feltételrendszerhez optimalizált működésnek köszönhetően a PannErgy csoport 2022-ben elért konszolidált hőértékesítése 1785 TJ-on alakult, ami 5 százalékkal meghaladja a bázisidőszak 1699 TJ teljesítményét és 2 százalékkal a tavalyi évre megfogalmazott 1752 TJ tervet.

hőmennyiség
Forrás: PannErgy

A társaság konszolidált árbevétele 706 millió forinttal növekedett az előző időszakhoz képest, ami 11%-os emelkedést jelent. Az árbevétel tevékenységek-szolgáltatások szerinti részletezése alapján megállapítható, hogy a hőértékesítésből származó árbevétel 17%-kal növekedett az előző évhez képest, ez 915 millió forint árbevétel növekményt jelent.

Ennek oka a tárgyidőszak hőtermelés szempontjából, az előző évvel összehasonlítva kedvezőbb időjárási körülményei, illetve az előző évben és a tárgyidőszakban végrehajtott hatékonyságjavító- és kapacitásnövelő beruházások hatása, olvasható a gyorsjelentésben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés