Előfizetői tartalom

Jöhet az új történelmi csúcs a bitcoinnál?

Portfolio
A bitcoin jegyzése idén eddig közel 70 százalékot emelkedett, a CNBC-nek nyilatkozó iparági bennfentesek pedig továbbra is bizakodóak, egyikük szerint a legnagyobb piaci mérettel rendelkező kriptovaluta akár új történelmi csúcsot is elérhet idén. Több ok is van az optimizmusra, elég arra gondolni, hogy a bankcsőd során egyelőre remekül működik menekülőeszközként a "digitális arany", de az enyhülő amerikai jegybanki politika is kedvez a kriptopiacnak.

A bitcoin még 2021 novemberében érte el történelmi csúcsát, amikor is egy coinért 68 990,9 dollárt kellett fizetni - azóta mintegy 60 százalékot zuhant a kriptovaluta jegyzése, annak ellenére, hogy idei menetelésével az egyik legjobban teljesítő tőkepiaci eszköznek számít a kriptovaluta (66 százalékos a plusz jelenleg). A mostanában látott rali apropóján egyre inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés