Előfizetői tartalom

Így kerülheted ki, hogy a halálod után a vagyonod közel ötödét az állam kapja

A halálra valószínűleg senki nem szeret gondolni az élete során, előbb-utóbb azonban mindenkiben felmerül, hogy vajon a megszerzett vagyona jó helyre kerül-e, miután a földi pályafutása véget ért. Vannak olyanok, akik ezt végrendelettel szeretnék bebiztosítani, több esetben viszont az öröklési törvény az, amely a kérdést szabályozza. Az örökösödési illeték jelenleg 18%, azaz a megszerzett vagyon csaknem ötöde az államot gazdagíthatja. Jó hír azonban, hogy ez az adó számos  módon csökkenthető, vagy akár ki is kerülhető.

A vagyon öröklésének módját elsődlegesen az örökhagyó határozza meg, csak akkor kell a törvényben foglaltakat figyelembe venni, ha nincs végrendelet, vagy az nem terjed ki minden vagyontárgyra. Amennyiben a hagyatékban 300 ezer forint forgalmi értéket meghaladó vagyontárgy szerepel, az örökösnek hagyatéki eljárást kell kezdeményeznie, amelynek lezárulta után hozzájuthat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés