Előfizetői tartalom

A legdrágább ékszerkollekció lehet Heidi Horten árverésre kerülő gyűjteménye

műtárgy.com
Heidi Goëss-Horten osztrák milliárdosnő, művészetpártoló (1941-2022) az 1990-es évek elejétől egy lenyűgöző, több száz műtárgyat tartalmazó gyűjteményt hozott létre. Kollekciójában fellelhető számos nevezetes alkotás a klasszikus modernizmus időszakától a jelenkor kortárs művészetéig terjedően. Anglia nagymúltú aukciósháza, a Christie's május 3-15. között bocsátja árverésre összeállításának jelentős hányadát kitevő - több mint 700 mesterművet tartalmazó -, páratlan ékszergyűjteményének darabjait.

Heidi, édesapjának köszönhetően - aki gravírozóként dolgozott - már gyermekkorában gyönyörű tárgyakkal volt körülvéve. Később Helmut Horten német vállalkozóval (a Horten AG létrehozója és vezetője) kötött első házassága során kezdte még inkább finomítani érzékeit az ékszerek és műalkotások iránt. Férje kezdte meg az említett gyűjtemény felépítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés