Előfizetői tartalom

Fájni fog a Hatalmas Buborék kipukkanása, ez még csak a kezdet

Portfolio
Jeremy Grantham egy ideje már várja a nagy korrekciót a piacokon, de az egyelőre nem következett be. Most viszont ismét egyre forróbbnak tűnik a pite, az agresszív kamatemeléseknek is köszönhetően felerősödött a rendszerszintű bankcsődtől való félelem, de közben az olajhatalmak termelésvisszavágása a kamatok magasan tartását indokolná, óriási tehát a bizonytalanság a piacokon mostanában, ráadásul pont ma délután érkezik a kulcsfontosságú amerikai inflációs adat, ami a várttól nagy eltérés esetén elképesztően hektikus mozgásokat hozhat a tőzsdéken. Egy ilyen felfokozott miliőben szólalt meg a GMO alapítója, a piaci összeomlások előrejelzésével nevet szerző guru szerint a tőzsdei buborék kipukkanása csak félig fog megtörténni, amikor a Federal Reserve elkezdi csökkenteni a kamatokat.

Csak ezután jön az igazi fájdalom

Az ismert befektető Jeremy Grantham szerint a tőzsdei buborék kipukkanása csak félig fog megtörténni, amikor az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elkezdi csökkenteni a kamatokat. A GMO alapítójának várakozásai szerint erre 2024 végéig kell várni, azonban a fájdalom itt nem fog véget érni a tőzsdéken.

A legendás befektető - aki több évtizeden keresztül a piaci összeomlások előrejelzésével szerzett nevet magának - egyre borúlátóbb a piaci kilátásokat illetően. Pár hónapja a guru még azt mondta, hogy

a tőzsdék az összeomlás előtti "végső fázisban" vannak,

Miről szól még a cikk?

  • Meddig emelheti a kamatokat az amerikai jegybank?
  • Mire lehet számítani, ha fordul a széljárás?
  • Szuperbuborékban vagyunk?
  • Hogyan befolyásolja a bankcsőd és az olajhatalmak döntése az inflációs kilátásokat?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés