FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Feltámadtak a lakástakarékok: kiszámoltuk, melyikkel nyered a legtöbbet

A lakás-takarékpénztárak 2018-ig egészen jó befektetésnek számítottak: az állami támogatással működő termékek mellett kevés olyan alternatívát lehetett találni, amely alacsony kockázat mellett hasonló hozammal kecsegtetett volna. Aztán a 30%-os állami támogatás hirtelen megszűnése felforgatta a piacot, és a fennmaradt három pénztár, a Fundamenta, az OTP és az Erste közül utóbbi kettő évekre felfüggesztette az értékesítést. Most akár 15-30%-os kiegészítéssel támad mindhárom, de ezek a bónuszok befizetésarányosak, így vagyonarányosan csak egyszámjegyű hozamot biztosítanak. Megnéztük, melyik lakás-takarékpénztár mit ajánl.

Gen Z Fest 2023 Ha téged is érdekel, melyik a legjobb befektetési módszer, gyere el a Portfolio május 10-i Gen Z Fest konferenciájára, ahol többek között erre is választ kaphatsz! Részletek és jelentkezés itt: Információ és jelentkezés A lakástakarékok joggal voltak népszerű befektetések azelőtt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés