Előfizetői tartalom

Folytatódik a menetelés: ez a befektetés hozza lázba a magyarokat hónapok óta

Portfolio
Újabb mérföldkőhöz érkeztek a befektetési alapok, a kezelt vagyon márciusban ugyanis átlépte a 10 ezer milliárd forintot. Továbbra is a kötvényalapok a legnépszerűbbek, csak a múlt hónapban 175 milliárd volt az ide beáramló friss tőke. A részvénypiaci helyzet javulásának köszönhetően pedig már nemcsak a frissen beáramló pénzek, hanem az árfolyamnyereség is hozzá tudott járulni az összvagyon növekedéséhez.

Új mérföldkő: 10 ezer milliárd forintos kezelt vagyon

Folytatódott a hónapok óta tartó emelkedési trend: a BAMOSZ friss statisztikái szerint márciusban 2,6%-kal, azaz 256 milliárd forinttal nőtt a befektetés alapokban kezelt vagyon, így az átlépte a 10 ezer milliárd forintot is.

Míg februárban a vagyonnövekedést szinte teljes egészében a beáramló friss pénzek hajtották, addig márciusban már az árfolyamnövekedés is ki tudta venni a részét a növekedésből.

Továbbra is a kötvényalapok dominálnak

Az előző hónapokhoz hasonlóan a vagyonnövekedés nagy részét márciusban is a kötvényalapokba érkezett friss tőke adta, ez azonban most kisebb mértékű volt, mint februárban. Míg két hónappal ezelőtt összesen nettó 216 milliárd forintot tettek kötvényalapokba, márciusban ez nettó 175 milliárd forintra csökkent, ez azonban még mindig kiemelkedőnek mondható a kategóriák között. Mivel az ingatlanalapok vagyona némileg csökkent, tovább nőtt a szakadék a kötvény- és az ingatlanalapok között:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés