Előfizetői tartalom

Bemondta Lantos Csaba, hogy meddig üzemelhet a Paksi Atomerőmű

Portfolio
Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Mathias Corvinus Collegium eseménysorozatán tartott előadásában arról beszélt, hogy a kormány folytatni tervezi a paksi bővítést, az országgyűlés támogatásával akár 20 évvel is meg kívánják hosszabbítani a működő atomerőmű élettartamát, aminek a tárcavezető szerint valószínűleg nem lesz nukleáris biztonsági akadálya.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter hangsúlyozta az MCC-n tartott előadásán a kormány álláspontját, miszerint "Elkötelezettek vagyunk a nukleáris energia mellett", írja a HVG. A tárcavezető többek között az atomenergia biztonságos, karbonsemleges és relatíve olcsó voltára hívta fel a figyelmet. 20 éves élettartam-hosszabbítás a cél, ennek valószínűleg nem lesz nukleáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés