Előfizetői tartalom

Akkora a válság, hogy brutális titkos tartalékokat építenek ki a központi bankok

Portfolio
Az ezermilliárd dolláros devizatartalékokat kezelő központi bankok a geopolitikai feszültségek, köztük az ukrajnai háború miatt növelik aranykészleteiket. A 7 milliárd dollárnyi devizatartalékot kezelő 83 központi bank körében végzett felmérés szerint több mint kétharmaduk arra számít, hogy társaik 2023-ban növelni fogják aranyállományukat.

A geopolitikai feszültségek miatt a több ezer milliárd dollárnyi devizatartalékot kezelő központi bankok növelik aranykészleteiket, és a HSBC Reserve Management Trends Survey felmérésében megkérdezett 83 központi bank több mint kétharmada arra számít, hogy társaik is követni fogják ezt a példát. Az aranyat instabil időkben biztonságos eszköznek tekintik, és a központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés