Előfizetői tartalom

Itt a lakossági állampapír, amivel akár a PMÁP is megverhető

Péntektől már 15,90%-os kamaton vásárolható meg a Bónusz Magyar Állampapír a diszkontkincstárjegy-hozamok emelkedésének köszönhetően, ezzel pedig megközelíti a népszerű PMÁP 7 éves futamidejű változatának hozamát is. A BMÁP egyik nagy előnye azonban a gyakoribb kamatfizetésben rejlik, a kamatos kamat kihasználásával pedig akár 16%-nál magasabb hozamot is bezsebelhetünk.

A Prémium Magyar Állampapír az elmúlt hónapokban joggal lett a legnépszerűbb állampapír, ugyanis kevés ilyen alacsony kockázatú befektetés nyújt 15,25%, illetve 16%-os hozamot. Most viszont úgy tűnik, új kihívója akadt: a Bónusz Magyar Állampapír új kamatszintje akár meg is verheti a magyarok kedvenc értékpapírját az állampapírpiacon.

A BMÁP kamata is egy kamatbázisból és egy kamatprémiumból áll: előbbinek mértéke megegyezik a kamat meghatározását megelőző négy eredményes, 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamok súlyozott számtani átlagával, erre pedig 1%-os kamatprémium kerül.

MIVEL AZ ELŐZŐ HÁROM HAVI ÁTLAGHOZAM ELÉRTE A 14,90%-OT, ÍGY A BMÁP ÚJ SOROZATA április 21-től 15,90%-OS HOZAMOT KÍNÁL.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés