Előfizetői tartalom

Odacsap a kormány az alapkezelőknek: belenyúlnak a befektetések szabályozásába

Portfolio
Szigorít a kormány a befektetési alapoknál: 2023. július 1-től kezdődően a kötvényalapok, részvényalapok és vegyes alapok portfóliójában legalább 60%-nak kell lennie az értékpapírok súlyának - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A cél nem más, mint hogy bankbetétek helyett az állampapírpiacra tereljék az alapokban lévő befektetések minél nagyobb hányadát.

A magas hozamkörnyezetben egyre több pénz áramlik a befektetési alapokba, sőt, annak a nagy része a kötvényalapokba megy. Az állam célja az, hogy az ilyen alapok befektetései nagyrészt kötvényekben, azon belül is állampapírokban legyenek, azonban jelenleg nem ez a helyzet: az eszközök több mint fele bankbetétekben és készpénzben van a kötvényalapoknál. A készpénz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés