Előfizetői tartalom

300 milliós bírságot kapott az MNB-től a bizalmi vagyonkezelő, mert kölcsönöket nyújtott

Portfolio
Az MNB 300 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.-re annak jogosulatlan pénzkölcsönnyújtási tevékenysége miatt. A társaság éveken át nyújtott üzletszerűen, az arra vonatkozó engedély hiányában jelentős összegű kölcsönöket, noha a pénzpiac ismerete – a jogszerű és illegális tevékenység megkülönböztetése – üzletszerű bizalmi vagyonkezelői volta okán fokozottan elvárható tőle - áll az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) – előzetes bejelentés nélküli helyszíni ellenőrzést is magában foglaló – piacfelügyeleti ellenőrzést folytatott az üzletszerű bizalmi vagyonkezelésre engedéllyel rendelkező Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.-nél (Primus Trust) annak megállapítására, hogy a társaság – az említett engedélyén túlterjeszkedve – végzett-e engedély nélküli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés