Előfizetői tartalom

Négy nagy akadályt kell most leküzdeni a tőzsdéken a neves guru szerint

Portfolio
Jim Cramer, a CNBC megmondóembere megszólalt az aktuális részvénypiaci kilátások tekintetében, a guru szerint jelenleg a befektetőknek négy fő akadályt kell leküzdeniük, de akik ezt hatékonyan megteszik, azok nagyot fognak tudni profitálni. Cramer szerint ha csak egy akadály lenne, akkor minden rendben lenne, de ha négy is van, akkor hirtelen érvényesül a "Sell in May and go awya" tőzsdei zsargon.

Kezdetnek ott van a mai kamatdöntő ülés, ami a várakozások alapján 25 bázispontos kamatemelést fog hozni - de a következő lépésekkel kapcsolatban még rengeteg a bizonytalanság. Korántsem biztos ugyanis, hogy a meghirdetett "adatvezérelt üzemmód" elve mentén fog érkezni a kommunikáció, mivel továbbra is jóval a jegybanki célszint felett mozog az infláció az Egyesült Államokban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés