Előfizetői tartalom

Bezuhant a világ legnagyobb olajexportőrének a profitja

Portfolio
A szaúdi állami olajipari óriásvállalat, az Aramco nemrég arról számolt be, hogy az első negyedévben 19 százalékkal csökkent a cég profitja és 31,9 milliárd dolláros nettó nyereséget ért el az előző év első negyedévének 39,5 milliárd dolláros értéke után, a visszaesés elsősorban az olajárak csökkenésének tudható be. Az elemzői várakozásokat így is sikerült felültejesítenie a világ legnagyobb olajexportőrének.

Az elemzői várakozások a nettó nyereség visszaesését vetítették előre ebben a negyedévben az előző évhez képest, mivel az infláció és az emelkedő kamatlábak nyomást gyakorolnak a globális keresletre, és a recessziós félelmek is hangsúlyosan előtérbe kerültek. Az Aramco nettó nyeresége azonban felülmúlta a Reuters elemzőinek 30,5 milliárd dolláros várakozását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés