Előfizetői tartalom

Fontos lépést tesz a villamosenergia-rendszer stabilitásának megteremtéséért az Alteo

Portfolio
Az Alteo Magyarországon elsőként tisztán megújuló energiaforrás alapú erőműveket integráló, aFRR-képes szabályozási központot létesített. A gázmotoros hátterű szabályozási központjának mintájára, megújuló energiaforrás alapú erőművek integrálásával indította el új szabályozási központját az Alteo, ezzel nem csak a vállalat szabályozási tartalék piaci lehetőségei bővülnek, hanem a hazai villamosenergia rendszer is jelentős mennyiségű többlet rugalmassághoz jut, ami elősegítheti további időjárásfüggő megújuló energiaforrást hasznosító, főként nap- és szélerőmű kapacitások létesítését, olvasható a vonatkozó közleményben.

Az Alteo újabb lépést tesz a hazai villamosenergia-rendszer hatékonyabb működése érdekében, az országban elsőként teljesítette ugyanis a tisztán időjárásfüggő erőművekre (naperőművekre) építve a rendszerirányító szekunder szabályozásra vonatkozó elvárásait és úgynevezett aFRR akkreditációt szerzett, majd további fejlesztéseket követően 2023 májusától egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés