Előfizetői tartalom

Menekül a tőke a részvényalapokból, jól teljesítenek viszont a kötvényalapok

Portfolio
Negyedik egymást követő héten szenvedtek el nettó tőkekiáramlást a globális részvényalapok a május 10-én véget ért héten – írja a Reuters. A jelenséget az amerikai adósságplafon körüli patthelyzet és a gazdasági lassulással kapcsolatos tartós aggodalmak okozhatták. A kötvény- és a pénzpiaci alapok nettó tőkebeáramlása viszont pozitív volt.

A Refinitiv Lipper adatai szerint a globális részvényalapokból nettó 4,9 milliárd dollár értékben folyt ki a tőke az említett hét napban, az amerikai részvényalapoknál ez 5,7 milliárd dollár volt, miközben az ázsiai és az európai alapok szerény, 1,1 milliárd dollár, illetve 0,59 milliárd dollár értékű beáramlást könyvelhettek el. Az ágazatok közül a pénzügyi alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés