pepe
Befektetés

Az egyik legismertebb mémből csináltak kriptót, pár nap alatt emelkedett 7000 százalékot

Portfolio
Bár az elmúlt időszakban jelentősen lecsökkent az érdeklődés az olyan spekulatív és extrém kockázatos eszközök iránt, mint az NFT-k és a dogecoinhoz hasonló mémkriptók, most újra fellángolt a régi tűz, hiszen a Pepe Frog néven ismert internetes mém által ihletett kriptovaluta árfolyama felrobbant az áprilisi indulása óta: közel 7000 százalékkal értékelődött fel, és a többi mémkriptó iránt is megélénkült az érdeklődés - írja a Reuters.

Április 16-án vezették be a PepeCoin nevű mémkriptót, amely a bevezetését követő 17 nap alatt közel 7000 százalékot ralizott, és így a token piaci értéke május 5-én elérte az 1,8 milliárd dollárt - derült ki a Coinmarketcap adataiból.

PEPE_ALL_graph_coinmarketcap
Forrás: Coinmarketcap

Pepe sikere más mémcoinokban is felpörgette a forgalmat, a Dune Analytics adatai szerint ezekben a tokenekben a kereskedési volumen május első hetében 2,6 milliárd dollárra ugrott az előző heti 408 ezer dollárról.

A mémcoinokban időszakosan szokott lenni hasonló fellángolás, jellemzően akkor, amikor a szélesebb kriptopiac csak oldalazik. A befektetők ilyenkor megtalálják a kisebb tokeneket, amikben nagyobb mozgások lehetnek.

A fillér töredékéért kereskedett Pepe a május 5-i csúcsához képest 60 százalékot esett, bár még mindig közel 670 millió dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhet. Ezzel a harmadik legnagyobb mémcoin a dogecoin és a shiba inu után.

PEPE_7D_graph_coinmarketcap
Forrás: Coinmarketcap

A Pepe honlapján azt írják, hogy "az emberekért" indult, hivatalos csapat vagy útiterv nélkül, és teljesen haszontalan, csak szórakoztatásra szolgál.

A pepe népszerűségének ugrásszerű növekedését felerősítette, hogy gyorsan bejegyezték a nagy központi tőzsdéken, köztük a Binance-en. A kriptotőzsde a honlapján azt írja, hogy a pepe-nek "nincs hasznossága" vagy "értéktámogatási mechanizmusa". Figyelmeztetik a felhasználókat a pepe volatilitására, és azt írják, hogy a platform "nem vállal felelősséget a kereskedési veszteségekért".

Címlapkép: Anthony Kwan/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
moszkva-voros-ter-oroszorszag-kreml
török líra
szerbia-koszovo-konfliktus
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
GettyImages-520118294(1)