Előfizetői tartalom

Öveket becsatolni, indul a tőzsdei rakéta

Portfolio
Egy jó ideje csak oldalazást lehetett látni a nemzetközi piacokon, viszont az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos kedvező hírekre megérkezett egy jelentősebb felpattanás. Ez a nemzetközi befektetők által leginkább figyelt európai index, a német DAX esetében különösen izgalmas helyzetet teremtett, hiszen hosszú küzdelem után sikerült áttörnie egy fontos szintet, így a korábbi történelmi csúcs meghódítása is terítékre került.

Kitört a DAX

Nem sok izgalmas perce volt az elmúlt időszakban azoknak a befektetőknek, akik a DAX-ban kereskednek, miután a német részvényindex gyakorlatilag egy hónapja a 15 700 és a 16 000 pont közötti sávban oldalazott. A mai nap tehát úgy kellett a longosoknak, mint egy falat kenyér, hiszen nagyon is bullish technikai esemény történt:

réssel nyitott a 16 000 pontos szint fölött a DAX, és a kereskedés első szakaszában továbbra is meredek emelkedés látszik.

Jelenleg 1,5 százalékos pluszban van a német részvényindex, ezzel vezeti a sort az európai porondon.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés