Előfizetői tartalom

Bezuhant az orosz energiaóriás profitja

Portfolio
A Gazprom profitja több mint 40 százalékkal 1,2 ezer milliárd rubelre (15,8 milliárd dollár) csökkent tavaly, többek között az év második felében végrehajtott adóemelésnek is köszönhetően - közölte nemrég az orosz energiaipari óriáscég. A vezetőség azt is elárulta, hogy nem fogja az egész évre kifizetni a korábban bejelentett osztalékot.  

Az orosz energiaexportra és a finomított olajtermékekre vonatkozó, a G7-országok által bevezetett árplafonok és egyéb szankciók bár a Gazprom fő bevételének számító gázexportot közvetlenül nem érintették, de a háború kirobbanását követően az exportvolumen tavaly csaknem a felére, 101 milliárd köbméterre csökkent. A világ legnagyobb földgázkitermelőjének számító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés