Előfizetői tartalom

Gazdasági atombombákon ülünk, hogyan lehet ebből kimászni?

Az elmúlt hónapok inflációs adatai nagyjából megfeleltek a Wall Street által becsült értékeknek, így a piaci várakozások szerint a Federal Reserve legutóbbi 25 bázispontos kamatemelése volt az utolsó ebben a ciklusban. A monetáris szigor végének megerősítése a következő, június 13-14-i jegybanki kamatdöntő gyűlésen (FOMC) várható. Egyelőre azonban még nemcsak az a kérdés, hogy tényleg leáll-e a Fed, hanem az is, hogy a lehetséges kamatcsökkentési várakozások következtében új bikapiac vagy további esés várható a részvénypiacon?

A bikapiacban bízó befektetők a lehetséges kamatemelési szünetet egy részvényvásárlási lehetőségként értékelik, abban bízva, hogy a Fed hamarosan megkezdi a kamatcsökkentéseket is, amelyek támogatják majd a magasabb részvényárfolyam-értékeléseket. Azonban az elmúlt időszakban tapasztalható tartós inflációs jelek egyrészt arra utalnak, hogy a Fed hosszabb ideig fogja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés