Előfizetői tartalom

Új világ jön a lakossági befektetéseknél, elfogadták a brüsszeli csomagot

Portfolio
Az Európai Bizottság ma egy lakossági befektetési csomagot fogadott el, az új szabályok célja, hogy képessé tegyék a lakossági befektetőket arra, hogy szükségleteikhez és preferenciáikhoz igazodó befektetési döntéseket hozzanak, biztosítva számukra a méltányos bánásmódot és a megfelelő védelmet - olvasható az Európai Bizottság közleményében.

A tőkepiaci unióról szóló 2020. évi cselekvési terv három fő célkitűzésének egyike az volt, hogy az EU még biztonságosabb hellyé váljon a polgárok számára a hosszú távú befektetéseikhez. A ma elfogadott csomag e cél elérését szolgálja és ösztönzi az uniós tőkepiacokon való részvételt, amelynek szintje az EU-ban hagyományosan alacsonyabb más országokhoz – például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés