Előfizetői tartalom

Itt a hab a tortán: a bankoknak kell levelet küldeniük arról, mennyit buktak, akik nem állampapírba fektettek

Portfolio
Pénzügyi jogszabálydömpinget hozott a szerda este a Magyar Közlönyben, melynek nagy része arról szól, hogy a legváltozatosabb eszközökkel terelje állampapír-befektetésbe a lakosságot és a pénzügyi szektort egyaránt. A legszebb rendelet az, amelyik előírja a bankoknak, hogy év végén bemutassák majd az ügyfeleknek, mennyit nyertek volna, ha pénzüket állampapírba teszik, szemben a (legendásan rosszul kamatozó) bankbetétekkel.

A szerda esti jogszabályváltozásokat itt foglaltuk össze: Kapcsolódó cikkünk 2023. 05. 31. Új adót vezet be a kormány a megtakarításokra! 2023. 05. 31. Bréking: így változnak az extraprofitadók! 2023. 05. 31. Váratlan és kötelező lépéssel terel brutális összegeket a kormány az állampapírokba A szerda este megjelent 209/2023. (V. 31.) kormányrendelet ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés