Előfizetői tartalom

Aggasztó a friss pénzek helyzete a magyar kockázati - és magántőke piacon

Portfolio
2022-ben 184 tranzakció keretében a magyarországi cégek több mint 250 millió euró értékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesültek hazai és külföldi alapoktól. A befektetők 36 hazai cégből szálltak ki, a legtöbb esetben információtechnológia és kommunikáció szektorból. A jövőbeli befektetések céljára 2022-ben összegyűjtött friss tőke értéke megközelítette a 70 millió eurót, ami lényegesen alacsonyabb érték az előző évihez képest – derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az Ernst&Young-gal (E&Y) közösen készített 2022 évi jelentéséből.

2022-ben a hazai és a külföldi befektetők 184 tranzakcióban mindösszesen 250,2 millió euró értékű kockázati- és magántőkét fektettek be magyarországi vállalkozásokba. Ez a tranzakciók számát tekintve 24,3%-os csökkenésnek, a befektetett összeget nézve 8%-os növekedésnek felel meg 2021-hez viszonyítva. Ennek eredményeképpen az átlagos tranzakció mértéke 2021-ről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés