Előfizetői tartalom

Legalább 80 éve nem látott zuhanás jön a tőzsdéken, ez a 2008-as válságnál is sokkal rosszabb lesz

Mohos Kristóf
Bár jelenleg úgy néz ki, hogy sikerül elkerülni az amerikai államcsődöt, azonban így is rengeteg globális bizonytalansági tényező árnyékolja be a rövid és hosszabb távú kilátásokat a tőzsdéken, lehet itt gondolni az OPEC-olajhatalmak közelgő termelési döntésére, az amerikai regionális bankok körüli komoly problémákra, a lassuló, de továbbra is makacsan magasan alakuló inflációra vagy akár az elhúzódó orosz-ukrán háborúra. Ebben a környezetben hiába láthatunk egyre robosztusabb, tech-fókuszú ralit a piacokon, több befektetési guru is kongatja már a vészharangot, hogy bizony ennek nem lesz jó vége - most Jim Rogers, a Soros György féle Quantum Fund 80 éves társalapítója osztotta meg a véleményét a tőkepiaci kilátásokat illetően, a guru jóslataiban nincs sok köszönet.

Óriási zuhanás jöhet? A tavalyi medvepiac után eddig kifejezetten jó évük van a részvénypiacoknak világszerte, a vezető amerikai tőzsdék közül a technológiai túlsúllyal rendelkező Nasdaq 100 index például már több mint 30 százalékkal került feljebb, de a piaci mérete alapján legjelentősebb 500 amerikai nagyvállalat részvényét tömörítő S&P 500 börze is közel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái