Előfizetői tartalom

Sötét felhők gyülekeznek Kína felett

Portfolio
A Goldman Sachs után egy másik amerikai nagybank, a Morgan Stanley is rontott a kilátásokon a világ második legnagyobb gazdaságát illetően, többek között arra hivatkozva, hogy a nagyvállalatok legfrissebb negyedéves számai nem hozták megfelelően a várakozásokat, de a gyengébb valutakilátásokat és a geopolitikai bizonytalanságokat is az okok közé sorolták az elemzők.

A Morgan Stanley 12,5 százalékkal csökkentette az MSCI China Index egy év múlvára várt értékét, emellett a Hongkongban jegyzett, koninentális vállalatok teljesítményét lekövető Hang Seng China Enterprises Indexszel kapcsolatos várakozásokat pedig 8 250-ről 7 320 pontra vágták, ami a legutóbbi záráshoz képest még így is mintegy 15 százalékos felértékelődési potenciált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés