Előfizetői tartalom

A Citi szerint hamarosan eladási hullám sújthatja a szárnyaló tech részvényeket

Portfolio
Az elmúlt időszakban kiemelkedő erőt mutattak az amerikai technológiai részvények, elsősorban a mesterséges intelligencia jelentette trend miatt. A Nasdaq 100 index már 33 százalékot emelkedett idén, messze felülteljesítve az S&P 500-at, vagy a Dow Jones indexet, azonban az elmúlt napokban úgy tűnik, hogy a rali veszített a lendületéből. Ezzel kapcsolatban adott ki egy friss elemzés a Citigroup, amely olyan tényezőket jelölt meg, amelyek a technológiai részvényekben érik egy eladási hullám - írja a MarketWatch.

A Citi globális kvantitatív elemzésért felelős vezetője, Chris Montagu szerint a befektetők az elmúlt időszakban erősen túlsúlyba kerültek az amerikai részvényekben, szemben az összes többi régióval, beleértve a japán piacot is, ahol a Nikkei 24 százalékos erősödést követően 33 éves csúcsot döntött. Ez a túlzott pozícionálás mindenképp aggasztó jel, ami alapján...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái