Előfizetői tartalom

Jöhet a 100 dolláros olajár?

Portfolio
A világ egyik legnagyobb nyersolajexportőrének számító Szaúd-Arábia nemrég a kitermelés újbóli visszavágásáról döntött, a Citi elemzője szerint azonban nem valószínű, hogy ennek hatására hosszan tartó áremelkedés indulna az olaj piacán. Nem mindenki osztja persze a nagybank álláspontját, más elemzők szerint a jelentős kereslet-kínálati rés miatt komoly nyomás nehezedhet majd a Brentre, egyes elemzők a hordónkénti 100 dolláros árfolyamot sem tartják kizártnak idénre.

A Citi nemrég közzétett elemzésében kifejezetten optimista előrejelzést adott az olajár várható alakulására vonatkozóan, a szakemberek szerint az esetleges amerikai és európai recesszió miatti gyengébb globális kereslet, az év végére kibővülő, nem OPEC-országok által termelt kínálat, valamint a korábban vártnál visszafogottabb kínai gazdasági növekedés idén és 2024-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés