Előfizetői tartalom

Mostantól beszélgethetsz az autóddal: beköltözik a mesterséges intelligencia a Mercedesekbe

Portfolio
A Mercedes-Benz csütörtökön bejelentette, hogy június 16-tól tesztprogramot indít az Egyesült Államokban a ChatGPT integrálására néhány luxusautójánál. A Microsoft által fejlesztett AI-alapú chatbot az autógyártó "MBUX" rendszerével felszerelt mintegy 900 000 járművel lesz kompatibilis. A három hónapos teszt célja annak a feltérképezése, hogy a járművezetők hogyan használják a technológiát - az AI-t annak reményével alkalmazza a vállalat, hogy az autórendszerek interakciói természetesebben hangozzanak, és lehetővé tegye a járművezetők számára, hogy úticélra vonatkozó információkat kérjenek vagy más kérdéseket intézzenek a rendszer felé. Ez a lépés a Microsoft belépését jelenti az autóipari hangalapú asszisztenciák piacára, a piacon versenytársként már jelen van az Amazon az Alexával.

A ChatGPT egy fejlett mesterséges intelligencia technológia, a rendszert egy június 16-án induló kísérleti program keretében integrálják a Mercedes-Benz járműveibe, írja a Reuters. A luxusautógyártó bejelentette, hogy a kompatibilitás mintegy 900 000 "MBUX" rendszerrel felszerelt járműre fog kiterjedni. A mesterséges intelligencia technológiát az autósok a Mercedes alkalmazáson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés