Előfizetői tartalom

Elképesztő pénzeket tesznek a magyarok kötvényalapokba, de a kormány döntése megfordíthatja a trendet

Továbbra is népszerűek a befektetési alapok a magyar befektetők körében: egy hónap alatt 272 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, ezzel elérte a 10 500 milliárd forintot is. A friss beáramló pénzek szinte teljes egészében kötvényalapokhoz, azon belül is a rövid lejáratú kötvényekbe fektetőkhöz érkeztek a BAMOSZ havi statisztikái szerint. A kormány legutóbbi döntéseinek következtében júniusban várhatóan jelentősen megugrik majd a kereslet, július elseje után viszont alábbhagyhat.

Továbbra is népszerűek a befektetési alapok Tovább nőtt májusban a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon: a tranzakciók nettó összértéke 174,2 milliárd forint volt az előző hónapban, a hozammal együtt pedig a teljes vagyon az elmúlt egy év folyamatos növekedése után most átlépte a 10 500 milliárd forintot is. Az elmúlt egy évben egyre népszerűbbé váltak a befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés