Előfizetői tartalom

Elismerte a Ford ügyvezetője: Amerika még nem tudja felvenni a versenyt Kínával

Portfolio
Bill Ford, a Ford ügyvezető elnöke aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok készen áll-e arra, hogy felvegye a versenyt Kínával az elektromos járművek gyártásában. A versenyre való felkészülés jegyében a Ford februárban bejelentette, hogy 3,5 milliárd dollárt fektet be egy elektromos autók számára építendő akkumulátorgyárba Michiganben, a kínai CATL akkumulátorgyártó cég technológiáját felhasználva. A lépés felkeltette Marco Rubio amerikai szenátor figyelmét, aki kérte a Biden-kormányt, hogy vizsgálja felül az üzletet - írja a Reuters.

A Ford Motor ügyvezető elnöke, Bill Ford nemrégiben aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok készen áll-e arra, hogy versenyre keljen Kínával az elektromos járművek piacán. A CNN "Fareed Zakaria GPS" című műsorában adott interjújában kiemelte Kína gyors fejlődését és az elektromos járművek nagyüzemi gyártását, amelyeket már világszerte exportálnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés