Előfizetői tartalom

Németország valaha volt legnagyobb külföldi beruházását indítja az Intel

Portfolio
Az Intel és a német szövetségi kormány aláírt egy felülvizsgált szándéknyilatkozatot az Intel tervezett chipgyártó telephelyével kapcsolatban Magdeburgban, a németországi Szász-Anhalt tartomány fővárosában. A megállapodás értelmében az Intel mintegy 30 milliárd euró értékben indíthat kibővített beruházást a két félvezetőgyártó létesítmény számára, így ez lesz Németország gazdaságtörténetének legnagyobb szabású külföldi befektetése.

A 2022 márciusában bejelentett projekt megvalósulása után az üzemekben a legfejlettebb tranzisztoros technológiáit használó számítógépes chipeket fogja gyártani az Intel. A vállalat 2022 novemberében vásárolta meg a projekthez szükséges telket, és az első üzem várhatóan négy-öt éven belül megkezdi a termelést, miután az Európai Bizottság jóváhagyta az ösztönző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés