Előfizetői tartalom

A legdrágább műalkotás lehet az európai aukciók történetében – Árverésre kerül Gustav Klimt egyik utolsó festménye

műtárgy.com
A Sotheby’s június 14-én sajtóközleményben jelentette be, hogy árverésre kerül Gustav Klimt utolsó – 1917-ben megalkotott – portréfestménye. A nagymúltú cég megítélése alapján a Dame mit Fächer (Hölgy legyezővel) címet viselő mű több mint 65 millió fontért (80 millió dollárért) kelhet majd el a londoni árverésén. Ez angol, illetve európai vonatkozásban egyaránt rekord becslésnek számít egy festmény tekintetében.

A Sotheby’s által megadott magas szám az osztrák művész munkáinak korábbi eladásain alapszik, valamint azon a tényen, hogy Klimt „aranykorszakának” és megrendelésére készült portréinak többségét múzeumok őrzik. Tehát kevés érhető el közülük nyilvános vagy privát értékesítéseken.   Az Adele Bloch-Bauer portréja II című 1912-es alkotás például szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés