Előfizetői tartalom

A kötvénykereskedők életét is átalakítja a technológiai fejlődés

Portfolio
Az amerikai kötvénybefektetők egyre nagyobb arányban alkalmaznak technológiát a fix kamatozású termékek kereskedelmében, hogy javítsák a hatékonyságot egy olyan piacon, ahol még mindig a manuális folyamatok dominálnak - derül ki a Coalition Greenwich pénzügyi elemző cég tanulmányából, amelyet a Reuters szemlézett. A jelentés szerint a fix kamatozású piac "fordulóponthoz érkezett", ahol a kereskedők kezdik felismerni a változás szükségességét, annak ellenére, hogy vonakodnak a technológia alkalmazásától. 

A Coalition Greenwich pénzügyi elemző cég nemrégiben készült tanulmánya kimutatta, hogy az amerikai kötvénybefektetők fokozatosan átveszik a technikai újításokat a fix kamatozású termékek kereskedelmében. A cél a hatékonyság növelése az eddig túlnyomórészt kézzel végzett folyamatokban. A kedden közzétett jelentés kiemeli, hogy a kereskedők egyre inkább elfogadják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés