Előfizetői tartalom

Bajban az elektromos autózás? Baljós előrejelzések érkeztek

Portfolio
Egyre inkább úgy néz ki, hogy hiány alakulhat ki a lítiumpiacon - többek között a bányák engedélyezésének késedelme, a munkaerőhiány és az infláció akadályozhatja a gyártókat abban, hogy kielégítsék az elektromos autók akkumulátorához nélkülözhetetlen termék iránti növekvő keresletet. A lítium az egyik legkeresettebb fém lett a piacon, miután az olyan autógyártók, mint a Stellantis és a Ford ambiciózus EV-terveket jelentettek be - az iparági bennfentesek azonban most egy potenciális visszaesésre figyelmeztetnek, amennyiben az akkumulátorgyártók nem tudnak elegendő lítium alapanyagot biztosítani. Az új lítiumbányák fejlesztésének üteme messze elmarad a megfelelő globális ellátás biztosításához szükséges ütemtől: idén várhatóan csak 7 új lítiumbánya nyílik meg.

A lítiumgyártók egyre inkább aggódnak amiatt, hogy az olyan akadályok, mint a bányák engedélyezésének késedelme, a munkaerőhiány és az infláció akadályozhatják őket abban, hogy elegendő alapanyagot tudjanak biztosítani a globális autóipar által kitűzött ambiciózus villamosítási célok eléréséhez - írja a Reuters. A lítium, amely egykor elsősorban a kerámiában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés