Előfizetői tartalom

Az egész világ rákattant egy befektetésre, de vajon mitől ilyen népszerű?

Globálisan már több mint 10 ezer milliár dollárt tartanak tőzsdén kereskedett befektetési alapokban (ETF), ezen összeg jelentős része viszont a tengerentúli piacon van befektetve. Az ETF-ek az európai kontinensen még kevéssé népszerűek, pedig költséghatékonyabbak, rugalmasabbak és likvidebbek, mint más befektetési formák. Ebben a cikkben összeszedtük az ETF-ek legfontosabb jellemzőit, és azt, hogy milyen módszerekkel lehet hazai befektetőként beszállni erre a piacra.

Mi az az ETF? Az Exchange Traded Fund (ETF) a tőzsdén kereskedett befektetési alapokat jelöli. Az árfolyamuk általában egy adott indexhez, szektorhoz vagy áruhoz tartozó részvények árfolyamát követik, kereskedni pedig szinte ugyanúgy lehet velük, mint a részvényekkel a tőzsdén. Így az ETF-ek tulajdonképpen két instrumentum pozitív jellemzőit gyúrják egybe: A részvényekét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés