Előfizetői tartalom

Ez lehet a következő hónapok egyik legjobb befektetése

A Citigroup elemzői szerint az eladó amerikai lakások hiánya és a robusztus kereslet az elkövetkező hónapokban is tovább táplálhatja a lakásépítéssel foglalkozó vállalatok részvényeinek raliját - és akkor még nem is beszéltünk az aktuális kamatkörnyezetről, amiben a régóta ingatlannal és jelzáloghitellel rendelkező tulajdonosok nem szívesen válnak meg a kedvezőbb környezetben kötött szerződéseiktől, ez pedig egy rendkívül szűkös viszonteladói piacot eredményez. Mindezek tükrében a Citi rendkívül pozitívan ítéli meg a lakásépítési ágazatot, az elemzők azt is elárulták, hogy melyik nagyvállalatokban látnak fantáziát - a következőkben megnézzük, hogy mégis mit gondol a többi elemző ezekről a cégekről.

Nagyot menetelnek a lakásépítők

A lakásépítési ágazat vezető amerikai nagyvállalatait tömörítő részvényindex, az S&P 500 Homebuilding Index a múlt héten élesen elvált az 500 legnagyobb tengerentúli céget magába foglaló S&P 500-tól és 3 százalékkal feljebb került, szemben a szélesebb mutató 1,4 százalékos esésével. A teljes év tükrében már

több, mint 35 százalékos pluszról tudunk beszámolni

a lakásépítéssel foglalkozó vállalatok indexénél.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés