Előfizetői tartalom

Art Basel 2023 – Mutatjuk az idei vásár legnagyobb eladásait

műtárgy.com
Június 18-án ért véget 2023-as Art Basel művészeti vásár, amely ez évben 36 ország 284 galériájának adott otthont. Az eseményen mintegy 82 000 látogató vett részt – kb. 10 000 fővel több résztvevőt számláltak a tavalyi évhez mérten –, ezzel megerősödött a vásár pozíciója, amelyet a nemzetközi művészeti világ elsőszámú rendezvényeként tartanak számon. A mostani vásár, bár nehéz gazdasági helyzetben, óvatos műtárgypiaci részvétellel zajlott, hangulatát többnyire pozitívan jellemezték. Sokan megjegyezték, hogy az amerikai jelenlét kisebb volt az elmúlt évekhez képest, mindemellett sok visszatérő ázsiai gyűjtővel és intézménnyel találkozhattak a vendégek és érdeklődők. Cikkünkben bemutatjuk az idei év legjelentősebb eladásait, a vezető galériákat és alkotókat.

A svájci Hauser & Wirth galéria hamar a vásár a legtöbbet emlegetett kiállítójává vált az eladások tekintetében. A galéria csak az első két napban több mint 45 alkotáson adott túl, beleértve az idei vásár lemagasabb áron - 22.5 millió dollár értékben - elkelt műtárgyát: Louise Bourgeois egy 1996-os bronzpókját. Az intézmény által reprezentált alkotások közül több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés