Előfizetői tartalom

Elvette a kormány a lakástakarékok állami támogatását - Mi lett velük a döntés óta?

Nem tett jót a lakástakarék-szerződések állami támogatásának megszűnése: a három fennmaradt szolgáltatónál az elmúlt négy évben szinte minden tekintetben visszaesés következett be, még a kamatkörnyezet emelkedése sem tudta kompenzálni a csökkenést. Az alábbi cikkünkben azt vesézzük ki, hogyan változott a pénztárak helyzete a kormány 2018-as döntése után, és e módosítások milyen hatással voltak az eredményükre.

Egy darabig egyedül volt a Fundamenta A lakás-takarékpénztárak 2018-ig egészen jó befektetésnek számítottak: az állami támogatással működő termékek mellett kevés olyan alternatívát lehetett találni, amely alacsony kockázat és kamatkörnyezet mellett ennyire kiemelkedő hozammal kecsegtetett volna, főleg a rövid futamidejű konstrukciók esetében. A 30%-os állami támogatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés