Előfizetői tartalom

30 milliárd dolláros ügylet van készülőben, ugrik az OMV részvénye

Portfolio
Abu Dhabi és az osztrák OMV a legfrissebb értesülések szerint tárgyal a Borouge és a Borealis egyesítéséről, amivel egy több mint 30 milliárd dollárra értékelt vegyipari és műanyagipari vállalat jöhetne létre. A tulajdonosok jelenleg tárgyalnak a lehetséges értékelésről és a tulajdonosi struktúráról, a hivatalos fúziós tárgyalások várhatóan az elkövetkező hetekben kezdődnek meg, számolt be róla a Reuters. Az OMV részvénye megugrott a fejleménynek köszönhetően.

Abu Dhabi és az OMV a hírek szerint tárgyalásokat folytat az Abu Dhabi-i székhelyű petrolkémiai vállalat, a Borouge és az osztrák vegyipari cég, az OMV 75 százalékos többségi tulajdonában lévő Borealis egyesítéséről, amivel egy több mint 30 milliárd dollár értékű vegyipari és műanyagipari vállalatot hozhatnának létre. Ezt az információt a Bloomberg News hozta nyilvánosságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés