Előfizetői tartalom

Megtörtént a valaha volt legnagyobb román tőzsdei bevezetés!

MTI
|
Portfolio
Románia történelmének eddigi legnagyobb részvényjegyzése fejeződött be ma, amikor a Bukaresti Értéktőzsdén (BVB) lezárult a nyilvános ajánlattétel a Hidroelectrica energiavállalat részvényeire - közölte a Mediafax hírügynökség. A Hidroelectrica Románia villamosenergia-termelésének mintegy negyedét biztosítja, mindezt 99 százalékban vízerőművek üzemeltetésével teszi.

Nagy érdeklődés mellett tőzsdére került a Hidroelectrica

A kisebbségi tulajdonos, a - kommunizmus idején államosított ingatlanok tulajdonosainak kárpótlására létrehozott - Proprietatea Alap a vízierőműveket működtető Hidroelectrica 78 millió részvényét kínálta eladásra

mintegy 8,8 milliárd lej, azaz 667 milliárd forint értékben.

A június 23-án indult nyilvános ajánlattétel csaknem ötszörös túljegyzéssel zárult a kisbefektetők körében, akik - a nekik szánt 11,7 millió részvény helyett - 55,75 millió részvényre adtak be jegyzési igényt, 6,2 milliárd lej értékben. Az intézményi befektetők is már az első napokban a nekik szánt részvénycsomag egészét lefedő vételi ajánlatot tettek - írta a román hírügynökség.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés