Előfizetői tartalom

Ez egy gyilkos medvepiaci rali, vagy egy új bikapiac kezdete?

Az S&P 500 index közel 16 százalékkal emelkedett az idei első félévben. Ezzel a meneteléssel immár 72 százalékát dolgozta le a tavalyi esésének. Tekintettel az elementáris technológiai erőre is, ez már medvepiaci rallynak túl erős. Az átlagos részvény azonban jóval gyengébben teljesít az S&P 500 és pláne a Nasdaq-100 indexhez képest, ami azt mutatja, hogy ez még nem egy új bikapiac születése. Lehet, hogy egy duplatető kialakulását látjuk éppen?

Mi történt az elmúlt hat hónapban? Így a 2023-as év felénél az amerikai (és sok tekintetben egyben a globális) részvénypiacon a legfontosabb és messze a legnehezebb kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, hogy vajon amit a 2023-as év első felében láttunk, az egy gyilkos erejű medvepiaci rali, vagy egy új bikapiac kezdete volt? A kérdés megválaszolásának a nehézsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés