Előfizetői tartalom

Elhárult az egyik probléma, szárnyal a híres pénzember vállalatának részvénye

Portfolio
Május elején valósággal beszakadt a Carl Icahn által menedzselt konglomerátumnak, az Icahn Enterprisesnek a részvénye, miután a Hindenburg Research azzal vádolta meg egy jelentésben a befektetési gurut, hogy cégénél ponzi-szerű gazdasági struktúrát alkalmaz. Most úgy tűnik, hogy a shortolásra szakosodott Hindenburg egyik fő érvét sikerül kiküszöbölnie a milliárdos befektetőnek - a hírre az árfolyam is azonnal reagált.

Ahogy arról akkor mi is beszámoltunk, a Hindenburg Research májusi jelentése szerint az Icahn által kezelt alapokban lévő befektetésekkel, valamint az energia-, autóipari, élelmiszeripari és más ágazatokban működő vállalkozásokban részesedésekkel bíró vállalat túlságosan nagy tőkeáttétellel működött, és a nettó eszközértékéhez képest extrém felárral kereskedett. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés