Előfizetői tartalom

Megoldódott a magyar befektetések körüli rejtély: nem a kötvényalapok értékesítése omlott össze

A múlt hét pénteki, befektetési alapokra vonatkozó BAMOSZ-statisztikákból úgy tűnt, mintha hatalmas változások történtek volna a befektetési alapoknál: az előző hónapokban a kötvényalapok mindig taroltak a nettó értékesítések terén, most viszont a tőkevédett alapok kerültek előtérbe. Utánajártunk, mi lehetett e furcsa változás oka, és kiderült: a kötvényalapok köszönik, jobban vannak, mint valaha.

Egy dologban a vártnak megfelelően teljesítettek a befektetési alapok júniusban: a 15%-os kamatadón felül július 1-től 13%-os szociális hozzájárulási adót is fizetni kell a befektetési alapokon szerzett jövedelemre (az ingatlanalapokat kivéve), így azt vártuk, hogy az utolsó szochomentes hónapban, azaz júniusban felrobban a befektetési alapok nettó értékesítése, ez így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés